Voor de gevorderde offroad-, enduro en rallyrijder

Alentejo Rally

De Alentejo Rally is een 100% offroad endurorally voor de gevorderde rijder. Geen lange dagafstanden, maar wel mooie spectaculaire specials en verbindingsroutes die je de mooiste stukken laten zien van de zeer dunbevolkte provincie Alentejo.

• Voor de gevorderde rijder
• Leren navigeren met je papieren roadbook
• Overnachten in zeer goede hotels
• Hobbyklasse kun je navigeren met Tripy (digitale roadbook)
• Rallyklasse met perfect kloppend papieren roadbook

Wil je leren navigeren met je papieren roadbook, maak je borst dan maar nat want Leppink Adventure houdt niet van snelle saaie stukken of onnatuurlijke proeven.  Het is meer jij tegen de natuur, dat maakt het rijden en navigeren tot een sport en zelfs met de Tripy (digitaal roadbook) zul je soms je verstand moeten gebruiken om via het struikgewas of heftige hellingen weer op het juiste pad uit te komen.
De Alentejo provincie is een zeer geschikte omgeving om een rally te organiseren. Er wonen weinig mensen, maar er zijn zoveel offroad paden dat je er 10 jaar kunt rijden zonder over hetzelfde pad te komen. Op extreme hellingen tussen de eucalyptusbomen is het ongelofelijk mooi rijden! De route brengt je door kurkeikbossen en soms waan jij je in Afrika. Tijdens de Alentejo Rally is het volop genieten  in deze prachtige provincie in Portugal!

Lees meerLees minder

Datum en kosten?

Klik hier

Fotoimpressie

Plezier:  offroad enduro rally in Portugal

Route

Dag 1 en 2

We starten vanuit Faro, gelegen aan de toeristische Algarve. De eerste special begint meteen spectaculair en laat je versteld staan van de prachtige Alentejo provincie. Het navigeren en de heuvels zijn pittig met als laatste stuk verbinding een oude Dakar special. We overnachten in een prachtig hotel midden in een wijngaard.

Dag 3 en 4

Het eerste gedeelte van de etappe voert je door kaal en Afrikaans-achtig landschap, langzaam komen de kurkeiken in zicht en gaat de rally echt beginnen en moeten onder andere prachtklimmetjes worden bedwongen. De komende twee nachten verblijven we in een prima hotel in het leuke vissersstadje Milfontes aan de westkust.

Dag 4 en 5

De derde etappe begint het echte werk en krijg je echt alles voor de kiezen. Maar wat is het genieten geblazen, de singletrack met klapzand over de rotsen met het geweldige uitzicht over de oceaan zal je lang bij blijven. De volgende dag voert je dwars door de Alentejo en over de ruige bergrug Monchique genaamd. De special is een juweel door de onmetelijke eucalyptusbossen.  Op naar Portimao waar we twee nachten doorbrengen in hotel Tivoli, direct gelegen is aan de prachtjachthaven met een perfect dinerbuffet. Wat wil je nog meer, opscheppen wat je wilt terwijl jij al genietend van het erg lekkere eten over de betoverende jachthaven tuurt. De mooie en toeristische boulevard ligt op een minuut afstand, niks mooier dan mensen kijken met een biertje in de hand, Portugal is zo mooi!

Dag 6 en 7 en 8

Vandaag kunnen we een uurtje uitslapen, alleen de special is verplicht waardoor je de kans hebt om even de toerist uit te hangen en rust te nemen. De afsluitende etappe is geweldig mooi, echt spannende routes over bergruggen, rivierbeddingen en de laatste 80km stenen piste zorgen ervoor dat je gesloopt maar voldaan aankomt in Faro om terug te kijken op een prachtweek. Tijdens een gezellige barbecue sluiten we de rally af aan het strand en vindt de laatste overnachting weer in hotel Ibis in Faro plaats. Na een heerlijke week volgt dan weer de terugvlucht naar Nederland.

Datum & kosten

2024
Aankomst dag :  zaterdag 28 September.
Vertrek dag:        zaterdag 05 Oktober.
 

Inschrijving en betaling voor 15 mei : € 2750,-
Na 15 mei  zijn de inschrijfkosten € 3.200,-
Aanbetaling bij inschrijving € 350,–. Restant voor 15 juli na ontvangst factuur.

Motortransport van Nederland naar Faro verzorgen wij voor € 700,-

Er wordt BTW afgestaan

Inbegrepen zijn:
● 7 hotelovernachtingen in tophotels
● Dagelijks ontbijt & diner
● Roadbooks + waypoints
● Technische assistentie
● Bezemauto
● Bezem 4wd
● Transport rallykist en tas

De vlucht is niet inbegrepen, maar is gemakkelijk zelf te boeken. Bijvoorbeeld bij:
Ryanair (Maastricht-Faro) en Transavia (Amsterdam-Faro)
Kosten voor een retourticket vanaf € 150,–

Meer weten over Alentejo Rally?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht Archieven

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38