OER Iberia

De OER Iberia vindt plaats rond de Spaanse Hoogvlakte ( Meseta central), zes dagen puur offroad rijden, navigeren met roadbook of Tripy door een overweldigend en ruig natuurgebied. Zoek de rally rijder in de foto!

spanje14IMG-20210607-WA0034

• 8 dagen, start en finish bij Salou Spanje, net onder Barcelona.
• Offroad motoren tot maximaal 150kg
• Zes dagen navigeren met roadbook of Tripy
• Tankinhoud van minimaal 12 liter is verplicht
• 7 Overnachten in uitstekende hotels
• Geheel verzorgde enduro Rally!
• 1600KM 1 lange en 5 dagen van 6 tot 8 rijuren.
• Door bypass geschikt voor elk niveau.

De OER Iberia is de verrassend andere rally.

Schitterende technische stukken afgewisseld met mooie rally paden door een pracht landschap. Soms waan jij je in Roemenië, overal bloeien de klaprozen om dan in een Canyon te verdwijnen waar zo een western kan zijn opgenomen. Tevens doen wij de grootste woestijn van Europa aan, wat een afwisselende rally is de Iberia geworden.

De eerste editie is verreden aan het einde van een lange lockdown periode ivm Covid. Meer dan 50 mannen en vrouwen hebben genoten van de vrijheid, gewoon de hele dag rijden zonder mensen tegen te komen en verdorie lekker buiten een versnapering eten op het terras wat een verademing na de vervelende lockdown periode!.

Lees meerLees minder

Datum en kosten?

Klik hier

Fotoimpressie

De ultieme offroad enduro rally vakantie in Spanje

Route

Dag 1 en 2

De start en Finish is bij Salou net onder Barcelona, Uiteraard hebben we een hotel direct aan het strand, Wat is er mooier dan  lekker je motor, kleding en navigatie te testen  met een lunch aan de zee. De eerste dag is meteen een lange rally dag, Je klimt meteen naar grote hoogte, met echt prachtige uitzichten. Alle Waypoints halen is bij Leppink Adventure al niet makkelijk, maar als je dan ook nog eens gaat vergaderen hoe boven te komen kom je te laat binnen ( Enduro regelement ) en is de eerste selectie al gemaakt.

Dag 2 is er een uit het boekje, alleen maar genieten door werkelijk prachtige canyons om dan ook nog eens te eindigen bij een heerlijk hotel met een natuurlijke spa verstopt in een adembenemend mooie Canyon.

DSC05054-2 DSC05050

Dag 3 en 4

Dag 3 is een pracht Enduro dag met de klim der klimmen, het klassement is opgemaakt, 5 strijders hebben nog geen strafpunten dus de rest kan lekker genieten van al het moois, Helaas precies boven op de berg, kleurt de lucht gitzwart, terwijl de laatste deelnemers aan het vechten zijn om boven te komen breekt de hel los. Onwijs grote hagelstenen, snelle felle  lichtflitsen, gebulder en echt emmers water worden over de deelnemers gestort, Diegenen die dit niet gewend zijn worden bang en ik denk Oh Oh dat wordt een klaagzang. Maar verdorie wat een groep, er komen alleen maar blijde gezichten aan de finish, wat een dag! Tijdens het nuttigen van echt een goede entrecote komen de stoere verhalen los en als buiten Robert de perfecte Toreador woest wordt aangevallen door Wouter op zijn Husky is een ieder het onweer al weer vergeten. Al droogt de boel snel op, na een donder bui is er altijd wel een spectaculaire modder poel! IAAAA zie foto

Dag 4 is de perfecte vakantie dag, gewoon zonder tijdsdruk genieten van de grootste woestijn in Europa, alleen maar complimenten over de pracht route.

DSC07439 DSC07582-2

Dag 5 en 6

Dag 5 moet het gebeuren, Robert, Bas, Geert, Alfred en Janfred hebben een gelijk aantal punten. De Special is maar 17km lang en bestaat uit 100% single tracks in een adembenemend mooi gebied. Helaas valt Bas zijn navigatie uit en moeten Alfred en Janfred de strijd zaken, De pracht stier halen ze niet de motor maakt een mooie salto maar helaas weer naar beneden. Robert Botjes en Geert sMulders laten even zien hoe je rijden moet en verdorie komt Hans de Waard ook nog met een rood hoofd finaal verrot boven.

DSC07950-2 DSC07901-2

Dag 6 de strijd is gestreden en een heerlijke route brengt je weer naar Salou. Tijdens de afsluitende BBQ wordt ik nog ff door het animatie team in het zonnetje met helaas alweer mijn 60ste verjaardag.

Uitslag

Robert Botjes heeft zeker niet foutloos genavigeerd, maar wordt door de wedstrijdleiding gehuldigd als winnaar. Geert sMulders heeft werkelijk geen fout gemaakt en verdiend dik zijn 2de plaats. Hans de Waard die verrassend 3de werd, verteld hier zijn eigen verhaal.

Weer thuis van de OER Iberia rally met Leppink Adventure een prachtige rally in Noord Spanje. Wel alles volgens de regels maar het was te doen, wel altijd mondkapje op, ook buiten! maar het was het allemaal waard. Vanaf dag 1 op de 7de plek omdat ik te laat binnen kwam, eerste dag 11 uur gereden.
De specialstage van dag5 in het prachtige enduro park was maar 17 km! wat wel ongeveer een uur rijden koste. nou ja rijden! berg op en af om in een pracht klim bij de Stier te eindigen. Ik kwam daar boven yes, waren maar 3 rijders die boven kwamen, haalde ik toch nog mooi de 3de plek en werd dag 1 weer goed gemaakt. iaaaaaaaaaah wat een mooi hobby 6 dagen lekker rijden met een leuke groep mensen, wat een feest nu even bij komen

Datum & kosten

2024
Aankomst dag :  zaterdag 27 April.
Vertrek dag:        zaterdag 04 Mei.

Zondag is meteen een lange rally dag. Vrijdag rond 16.00 uur is de finish weer bij het start hotel.

De Rally Raid Spanje start aan de kust in de buurt van Luchthaven Reus bij Tarragona.
https://www.aena.es/es/reus.html

Optie Aeroport de Barcelona-El Prat 1.5 uur met de trein naar Tarragona.
Optie Luchthaven Valencia, 2.5 uur met de trein.

De kosten voor deze offroad rally vakantie zijn: € 2750,- p.p.
Motor transport a € 575,

Er wordt BTW afgestaan

Eigen service is toegestaan, dit houd o.a. in dat je geen aanspraak op onze monteur maakt en geen transport nodig bent van Hotel naar Hotel.  Als je een eigen monteur meeneemt moet EUR  1250,- Per extra persoon worden betaald.

Dit is inclusief:
– 7x Hotelovernachtingen in goede hotels
– 7x Ontbijt
– 6x Diner

Meer weten over OER Iberia?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht Archieven

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38