Sluiten

Ultieme offroad vakantie

OER Iberia offroad enduromotor rit

De OER Iberia vindt plaats rond de Spaanse Hoogvlakte (Meseta Central), zes dagen puur offroad motorrijden, navigeren met roadbook, track of Tripy door een overweldigend en ruig natuurgebied. Onze ritten zijn te vergelijken met een crosscountry rally maar dan alleen voor motoren en zonder wedstrijdelement. Hierdoor kunnen wij echte offroad enduro routes maken zonder hoge snelheden. Gewoon volop genieten van de natuur, elkaar en onze prachtige motorhobby.

Acht dagen, start en finish bij Salou in Spanje, net onder Barcelona. Wij verzorgen het transport van je motor en spullen en bij pech halen wij je op. We overnachten in de best mogelijke hotels. Jij kunt je volledig focussen op onze heerlijke hobby offroad motorrijden door overweldigende landschappen die geen dag hetzelfde zullen zijn. Onze routes zijn gemaakt voor lichte standaard enduromotoren en met regelmatig prachtklimmen en andere uitdagingen die onze sport zo mooi maken.

De OER Iberia is een groot avontuur door onbekend gebied voor liefhebbers van offroad rijden op motoren van maximaal 160 kg. Een week lang rijd je door de ongerepte natuur in het nog altijd ruige en sterk afwisselende Spanje. De OER Iberia is een groot offroad motorfeest en door de bypass-constructie geschikt voor alle niveaus. Uiteraard met respect voor elkaar en de natuur. Hierbij heb je geen gids; de track, het roadbook of de Tripy wijst de weg zodat je lekker op je eigen tempo een prachtig avontuur in Spanje kan ervaren.
Ps. Voor de nieuwkomers houden we een trainingsdag, dat geldt alleen voor diegenen die zich hebben ingeschreven.

• Zeven dagen, start en finish bij Salou/Reus, Barcelona Spanje
• Zes rijdagen, 100% offroad
• Tracks en waypoints in GPX-format
• Zelf navigeren met papieren of digitaal roadbook of de Tripy
• Laagdrempelig en kleinschalig
• Tankinhoud moet voldoende zijn voor 150 km, 12 liter tank
• Standaard offroad/enduro motoren tot max. 160 kg
• Bib Mousse binnenbanden zijn verplicht
• Voor alle rijders
• GPS of een Tripy verplicht
• Bezemauto

De OER Iberia is onvoorspelbaar, prachtig zonnig weer kan worden afgewisseld met een stevige bui of zelfs sneeuw. Ons belangrijkste doel is dat de deelnemers altijd genieten! Het evenement is laagdrempelig en door de kleinschaligheid helpt iedereen elkaar, wat de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt. Je kan deelnemen met een roadbook en GPS of met het digitale roadbook de Tripy. De OER Iberia is wel degelijk een echte en pittige raid waarbij jij jezelf regelmatig kunt tegenkomen. Je moet om 18.00 uur in het bivak zijn, bij te weinig tijd is er altijd de bypass. Zelf je weg zoeken en ’s avonds bij het eten nog even sterke verhalen uitwisselen. De routes lopen over openbare wegen, uiteraard voor het grootste deel onverhard. We zijn er trots op dat ervaren rallyrijders ons tijdens de OER Iberia regelmatig bedanken voor de heerlijke week die ze met ons mochten beleven!

Route

Dag 1 en 2
De start en finish is bij Salou net onder Barcelona. Zaterdag verwachten wij je in een hotel direct aan het strand. Wat is er mooier dan lekker je motor, kleding en navigatie te checken met een lunch aan de zee. De zondag is gelijk een lange dag. Je klimt meteen naar grote hoogte, met prachtige uitzichten. Alle waypoints halen is bij Leppink Adventure al niet makkelijk, maar als je ook nog eens gaat vergaderen over hoe boven te komen, ben je te laat binnen en moet je over het asfalt verder. De bypass is dan een veel mooiere oplossing.

Dag 3 en 4
Maandag is er een uit het boekje, alleen maar genieten door werkelijk prachtige canyons. Een dag die eindigt bij een heerlijk hotel met een natuurlijke spa, verstopt in een adembenemend mooie canyon. Dinsdag is een mooie endurodag met de klim der klimmen en ‘s avonds een lekkere entrecôte; ik hou van Spanje.

Dag 5 en 6
Woensdag is de perfecte vakantiedag; zonder tijdsdruk genieten van de grootste woestijn in Europa. Wel even je motor vertroetelen bij binnenkomst, vandaag heb je daar genoeg tijd voor. Op donderdag lekker rijden door een western landschap met als afsluiter een geweldig enduropark van maar liefst zeventien kilometer! Wat je dan wel weer ongeveer een uur rijden kost en dan mag je de prachtklim na ‘de stier’ ook nog zien te halen. Als het lukt, hoor je bij een select groepje, er zijn er maar enkelen die hem gehaald hebben.

Dag 7 en 8
Op de vrijdag een lekkere rijdag door de mooie natuur om daarna over de Middellandse zee uit te kijken. Bij binnenkomst gaan de motoren gelijk op de aanhanger, waarna het feest kan beginnen. Op zaterdag volgt de terugvlucht naar Nederland.

Datum & Kosten

2024
Aankomstdag: zaterdag 27 april
Vertrekdag: zaterdag 4 mei

De kosten voor deze offroad motorvakantie zijn: € 2750 p.p.
(Bij inschrijving en betaling voor 1 februari, daarna zijn de kosten € 3200 p.p.)
Motortransport à € 575
Aanbetaling bij inschrijving € 500, restant voor 1 februari na ontvangst factuur
Er wordt btw afgestaan volgens de unieregeling, deze is dus niet in Nederland terug te vorderen.
Inbegrepen zijn:

• Zeven hotelovernachtingen (in de best mogelijke hotels)
• Dagelijks ontbijt en diner
• Motortransport
• Transport rallykist en tas/kist voor kleding, set wielen/banden
• Vliegen zonder bagage, die vervoeren wij
• Roadbooks (wel zelf uitprinten) + waypoints
• Pdf-bestanden voor het digitale roadbook of een papieren exemplaar
• Duidelijke briefing op pdf, gewoon op je telefoon opslaan
• Technische assistentie
• Bezemauto’s (transport motor naar het hotel)
• Bezemmotor

Eigen motortransport is toegestaan, dit houdt wel in dat je geen aanspraak maakt op onze monteur en ook niet van onze transportservice van hotel naar hotel. Voor een extra begeleider rekenen wij
€ 1250 p.p.

Wij houden ons niet bezig met vluchten, het makkelijkste is om op Aeroport de Reus te vliegen.
https://maps.app.goo.gl/NwUcUWpFnLu1VP5X6
Op Barcelona kan ook maar dan moet je nog 1,5 uur reizen met de trein, Valencia 2,5 uur.

Inschrijven

Meer rally’s