Sluiten

100% offroad en avontuur

Oost-Europa offroad enduromotor rit

De Oost-Europa Rit is een klassieker. De OER kent vele spannende verhalen en wordt al sinds 2005 georganiseerd en uiteraard continu aangepast. Ook nu belooft het weer een mooi avontuur te worden met prachtige tracks! 100% offroad met alleen wat asfalt om te tanken of om bij het hotel te kunnen komen. Onze ritten zijn te vergelijken met een cross country rally maar dan alleen voor motoren en zonder wedstrijdelement. Hierdoor kunnen wij echte offroad enduroroutes maken zonder hoge snelheden. Gewoon volop genieten van de natuur, elkaar en onze prachtige motorhobby.

Acht dagen, start en finish bij de stad Cluj-Napoca in Roemenië. Wij verzorgen het transport van je motor en spullen en bij pech halen wij je op. We overnachten in de best mogelijke hotels. Jij kunt je volledig focussen op onze heerlijke hobby offroad motorrijden door overweldigende landschappen die geen dag hetzelfde zullen zijn. Onze routes zijn gemaakt voor lichte standaard enduromotoren en met regelmatig prachtklimmen en andere uitdagingen die onze sport zo mooi maken.

De Oost Europa Rally (de OER) is een groot avontuur door onbekend gebied voor liefhebbers van offroad rijden op motoren van maximaal 150 kg. Een week lang rijd je door de ongerepte natuur, in het nog altijd ruige en sterk afwisselende Roemenië. De OER is een groot offroad motorfeest en door de bypass-constructie geschikt voor alle niveaus. Uiteraard met respect voor elkaar en de natuur. Hierbij heb je geen gids; het roadbook of de Tripy wijst de weg zodat je lekker op je eigen tempo het laatste avontuur van Europa kan ervaren.
Inbegrepen zijn:

• Zeven hotelovernachtingen (in de best mogelijke hotels)
• Dagelijks ontbijt en diner
• Motortransport
• Transport rallykist en tas/kist voor kleding, set wielen/banden
• Vliegen zonder bagage, die vervoeren wij
• Roadbooks (wel zelf uitprinten) + waypoints
• Pdf-bestanden voor het digitale roadbook of een papieren exemplaar
• Duidelijke briefing op pdf, gewoon op je telefoon opslaan
• Technische assistentie
• Bezemauto’s (transport motor naar het hotel)
• Bezemmotor

De OER is onvoorspelbaar, prachtig zonnig weer kan worden afgewisseld met een stevige bui of zelfs sneeuw. Ons belangrijkste doel is dat de deelnemers altijd genieten! Het evenement is laagdrempelig en door de kleinschaligheid helpt iedereen elkaar, wat de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt. Je kan deelnemen met een roadbook en GPS of met het digitale roadbook de Tripy. De OER is wel degelijk een echte en pittige raid waarbij jij jezelf regelmatig kunt tegenkomen. Je moet om 18.00 uur in het bivak zijn, bij te weinig tijd is er altijd de bypass. Zelf je weg zoeken en ’s avonds bij het eten nog even sterke verhalen uitwisselen. De routes lopen over openbare wegen, uiteraard voor het grootste deel onverhard. We zijn er trots op dat ervaren rallyrijders ons tijdens de OER regelmatig bedanken voor de heerlijke week die ze met ons mochten beleven!

Route

Dag 1 en 2
Startpunt van de Oost Europa Rally is in Cluj-Napoca Roemenië. Zaterdag ontvangen wij jou graag om je voor te bereiden op een heerlijke offroad motorraid. Zondag beginnen we met een mooie special. We rijden door dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en de kans is groot dat de plaatselijke kinderen je juichend ontvangen. We doorkruisen een laag heuvelgebied met mooie gravelpaden en je bent na een afsluitend pittig stuk welkom in een goed hotel met een spa. Even lekker zwemmen en je kan er de volgende dag weer vol tegen aan.

Dag 3 en 4
Maandag gaat de tocht verder door het laaggebergte in een onbekend stuk Roemenië. Via een ruige vallei en unieke bergdorpjes gaan we naar een eenzame bergrug. Je navigatiekwaliteiten worden beproefd. Een prachtige route over lange paden door met gewassen beplante heuvelruggen en als kers op de taart: een geweldig slot door de bossen, steeds hoger en hoger, er komt geen eind aan, wat geweldig mooi rijden! Dinsdag gaan we het hooggebergte in en rijden we over het dak van de wereld. Voor mij bestaat er geen mooier land dan Roemenië.

Dag 5 en 6
Woensdag volgt er een heerlijke rit door mooie bergdorpjes en voor de liefhebbers ‘de klim der klimmen’. Geen lange dag, wel even jouw motor servicen voordat je kan genieten van een fijne spa en heerlijk eten. Donderdag wordt een superdag door een mooi en ruig berggebied; benieuwd wie hier alle waypoints weet aan te doen.

Dag 7 en 8
Vrijdag hebben we nog een mooie en serieuze dag over de mysterieuze berg. Je gaat verslaafd raken aan Roemenië. Zaterdag vliegen we dan weer terug.

Datum & Kosten

2025
Aankomstdag: zaterdag 6 september
Vertrekdag: zaterdag 13 september
De kosten voor deze offroad motorvakantie zijn: € 2750 p.p.
Bij inschrijving en betaling voor 15 mei, daarna zijn de kosten € 3200 p.p.
Motortransport à € 575
Aanbetaling bij inschrijving € 500, restant voor 15 mei na ontvangst factuur.
Er wordt btw afgestaan volgens de unieregeling, deze is dus niet in Nederland terug te vorderen.
Inbegrepen zijn:

• Zeven hotelovernachtingen (in de best mogelijke hotels)
• Dagelijks ontbijt en diner
• Motortransport
• Transport rallykist en tas/kist voor kleding, set wielen/banden
• Vliegen zonder bagage, die vervoeren wij
• Roadbooks (wel zelf uitprinten) + waypoints
• Pdf-bestanden voor het digitale roadbook of een papieren exemplaar
• Duidelijke briefing op pdf, gewoon op je telefoon opslaan
• Technische assistentie
• Bezemauto’s (transport motor naar het hotel)
• Bezemmotor

Eigen motortransport is toegestaan, dit houdt wel in dat je geen aanspraak maakt op onze monteur en ook niet van onze transportservice van hotel naar hotel. Voor een extra begeleider rekenen wij
€ 1250 p.p.
Wij houden ons niet bezig met vluchten, het makkelijkste is om op de internationale luchthaven van Cluj-Napoca te vliegen (Wizz Air). https://maps.app.goo.gl/FGNgxLEyYcCaQ19q9

Inschrijven

Bekijk meer rally’s