Sluiten

Adventure Tour Spanje Marokko

Wegmotor tour Marokko

Wil jij met je weg motor zorgeloos op vakantie naar het mooie Marokko? Zoek je daarbij de combinatie van avontuur en comfort en wil je terug kunnen vallen op een ervaren motorsportorganisatie? Dan is de Atlas & Desert Adventure Tour echt wat voor jou. Lees snel verder!

• 8 dagen, aankomst en vertrek Fez Marokko
• Optie: 7 dagen extra (dus 15-daagse), aankomst en vertrek Málaga Spanje
• Routes op Tripy of Garmin met papieren roadbook
• Optimale overnachtingen inclusief ontbijt en diner
• Bezemauto om je band te repareren of indien nodig, voor motorvervoer
• Wij vervoeren je bagage, je kunt dus rijden zonder bepakking
• Samenwerking met de lokale overheid en het ministerie
• Perfect kloppende route met een mix van gravel en asfalt, bij gravel asfalt-bypass
• Geen saaie verbindingen, genieten van elke meter
• Duopassagier mag mee tegen overnachtingskosten
• Transport motor is extra bij te boeken

Tijdens onze 8-daagse Atlas & Desert Adventure Tour ervaar je Marokko op een unieke manier! Leppink Adventure biedt meer dan het bekende rondje Atlasgebergte. Elke meter van onze allroad routes is verkend en in het papieren of digitale (Tripy) roadbook gezet. De route voert je over rustige asfaltweggetjes en gravelwegen. Uiteraard is er ook een bypass die 100% over asfalt gaat. De route is geschikt voor motoren met een prettige zitpositie, hoge snelheden worden zeker niet gehaald. De Atlas &; Desert Adventure Tour laat jou genieten van een verzorgde allroad motorvakantie, je hoeft alleen nog een ticket te boeken!

Route

Dag 1 en 2
Jouw motor staat klaar bij een heerlijk rustig gelegen hotel net buiten Fez, een van de bekendste koningssteden van Marokko en tevens startpunt van de Atlas & Desert adventure tour. Deze stad moet je een keer gezien hebben en dan vooral Fes el Bali (de oude stad).
Vanuit Fez loopt de route door via onmetelijke cederbossen, het leefgebied van de Magot-aap, de Midden-Atlas in waar bergtoppen hoger dan 3.000 meter reiken en de meest prachtige kleurschakeringen vertonen.

Dag 3 en 4
Een rondrit door de beroemde canyons Gorges du Todrha en Gorges du Dadès mag niet ontbreken. Traditionele leemdorpjes en kashba’s liggen tegen de rotsen en de prachtige bergwereld van de hoge Atlas zorgt voor een onvergetelijke dag.

Dag 5 en 6
Na de prachtige vergezichten op hoogtes van ruim 4.000 meter trekken we de grootste zandwoestijn op aarde in. Daar wachten ons de oranje zandduinen van Erg Chebbi. Neem tijdens de overnachting in de prachtige kashba zeker tijd om de prachtige sterrenhemel te bekijken!
Uiteraard kan na het ontbijt in de woestijn een heuse Dakar-experience niet ontbreken en verdwijnen we in een niemandsland.

Dag 7 en 8
De route leidt ons langzaam maar zeker weer uit de woestijn en via mooie, smalle asfaltwegen gaan we via de Midden-Atlas weer terug naar Fez waar de vlucht terug naar huis weer volgt voor deelnemers van de 8-daagse Atlas & Desert Adventure Tour.

Verlenging met een tweede week is mogelijk!
Start in Málaga te Spanje (6 extra dagen voorafgaand en 1 extra dag aansluitend op de reguliere, 8-daagse Atlas & Desert Adventure Tour).
De 8-daagse Fez-Fez kent niet veel rustmomenten. Deze extra week is bedoeld als een echte vakantie. Vrijheid blijheid en doen wat je leuk vindt. Uiteraard hebben wij voor de liefhebber elke dag een prachtige toertocht en naast strand doen we de Sierra Nevada aan. Tijdens deze ritten staat de bezemwagen paraat en vervoeren wij je spullen van hotel naar hotel. De begeleiding voor deze week is bij de prijs inbegrepen, de hotelkosten echter niet.

Datum & Kosten

Marokko is een waar motorparadijs en dat voor elk type motor. Door je reis te combineren met Spanje wordt het een luxe motorvakantie. Tajine en Tapas! 1 of 2 weken!

Deze reis is in overleg te boeken, alleen voor groepen, Voor vaste klanten welke reeds met een van onze evenementen zijn mee geweest deel ik de informatie gratis en ik help je dan graag opweg!

Marokko is zo prachtig, alles is er anders en het is geweldig om er met twee wielen doorheen te rijden. Het mooie van Marokko is dat als je er bent, je nergens meer naartoe hoeft want je bent er al! Het is overal verrassend mooi, er zijn goede wegen, prachtig geklede mensen, volbepakte ezels en auto’s. Marokko biedt een intense ervaring. Maak geen haast, zo kom je er zeker een markt tegen en kan je genieten van alle koopwaar en mensen die op zoek zijn naar vooral natuurlijke producten. Prachtige kruiden, fruit, noten, allerlei bruikbare spullen en natuurlijk vers vlees van een koe, schaap of geit. Om de versheid te tonen, zit de kop nog aan het dier. Het is even wennen maar ze staan dichter bij de natuur dan wij. Marokkanen hebben respect voor hun familie. Opa of oma krijgt een lift van een neef omdat die toevallig vrij is en een auto heeft. Als opa blind is, loopt er een kleuter met hem aan de hand mee om hem naar zijn favoriete koffiebar te brengen. Niemand heeft echt haast en als je met iemand wat afspreekt, wordt dit altijd bevestigd met Inshallah (als God het wil), zo eerlijk en prachtig maar bovenal gemeend.
Al 40 jaar kom ik graag in Marokko en ik heb mij er nog nooit bedreigd gevoeld. Anders dan in Nederland wonen in Marokko gelovige en respectvolle mensen, zij zullen jou niets aandoen en ook dieren laten zij met rust. Ongeacht het tijdstip is een Marokkaan altijd bereid hulp te bieden. Aan de westkust kom ik niet, Tanger, Rabat, Casablanca zijn westers druk. In mijn ogen heb je er met een motor weinig te zoeken.

Inschrijven

Meer rally’s