100% offroad en avontuur

Oost Europa Rally

De route van de Oost Europa Rally is volledig aangepast en belooft weer een mooi avontuur met prachtige tracks! 100% offroad, met alleen wat asfalt om te tanken of om bij het Hotel te kunnen komen.

De start en Finish is in Roemenie in de stad Cluj-Napoca

De Oost Europa Rally (de OER) is een groot avontuur door onbekend gebied voor liefhebbers van offroad rijden op motoren van max.160KG en 4×4 quads. Een week lang rijd je door de ongerepte natuur, in het nog altijd ruige en sterk afwisselende Roemenië. De OER is een groot offroad feest en door de bypass constructie geschikt voor alle niveaus. Uiteraard met respect voor elkaar en de natuur. Hierbij heb je geen gids: het roadbook of de Tripy wijst de weg, zodat je lekker op je eigen tempo het laatste avontuur van Europa kan ervaren.

p.s. voor de nieuwkomer houden we  trainingsdag voor diegenen die hebben ingeschreven. (Klik hier voor alle info)

 • 7 dagen, start en finish in Cluj-Napoca Roemenië.
 • 6 rijdagen, 100% offroad door Roemenië.
 • Zelf navigeren met roadbook of Tripy.
 • Laagdrempelig en kleinschaligheid.
 • Tankinhoud moet voldoende zijn voor 150 km.
 • Geschikt voor 4×4 quads en standaard offroad/enduro motoren tot max.160KG.
 • Voor de beginner of gevorderde rijder.
 • GPS of Tripy verplicht.
 • Bezemauto.
 • Vervoer van bagage.
 • Buggy is niet toegestaan

 

De OER is onvoorspelbaar: prachtig zonnig weer kan worden afgewisseld met een stevige bui of zelfs sneeuw met als belangrijkste doel dat de deelnemers altijd genieten! Het evenement is laagdrempelig en door de kleinschaligheid helpt iedereen elkaar, wat de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt. Je kan deelnemen met een roadbook en GPS of met het digitale roadbook de Tripy. (voor alle roadbook + gps info klik hier) , (voor info over het digitale roadbook de Tripy klik hier)  De OER is wel degelijk een echte en pittige rally waarbij jij jezelf regelmatig kunt tegenkomen. Je moet om 1800 uur in het bivaouc zijn. bij te weinig tijd is er altijd de bypass. Zelf je weg zoeken en ’s avonds bij het eten nog even sterke verhalen uitwisselen. De routes lopen over openbare wegen, uiteraard voor het grootste deel onverhard. Aan de ingebouwde special heb je pas wat als alle waypoints zijn aangedaan. Verder zijn we er trots op dat ervaren rallyrijders ons tijdens de OER regelmatig bedanken voor de mooiste rijdag uit hun leven!

Lees meerLees minder

Datum en kosten?

Klik hier

Fotoimpressie

100% offroad en avontuur

Route

Dag 1 en 2

Startpunt van de Oost Europa Rally is in Cluj-Napoca Roemenië.
Zaterdag ontvangen wij jouw graag om je voor te bereiden op een heerlijke week enduro rally sport

Zondag Beginnen we met een pracht special en rijden we door mooie dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en de kans is groot dat de plaatselijke kinderen je juichend ontvangen. We doorkruisen een laag heuvelgebied met mooie gravelpaden en ben je na een afsluitend pittig stuk welkom in een goed hotel met een Spa, gewoon ff zwemmen en je kan er de volgende dag weer tegen.

Dag 3 en 4

Maandag de tocht gaat verder door het laaggebergte in een onbekend stuk Roemenië. De start van de special van vandaag loopt via een ruige vallei en unieke bergdorpjes naar een eenzame bergrug. Je navigatiekwaliteiten worden beproeft. Een prachtige route over lange paden door met gewassen beplante heuvelruggen en als kers op de taart: een geweldig slot door de bossen steeds hoger en hoger, er komt geen eind aan zo geweldig mooi rijden.

Dinsdag gaan we het hoogebergte in en rijden we over het dak van de wereld, Zelf vind ik de Transalpina een van de mooiste gebieden in Europa.

Dag 5 en 6

Woensdag gaan we eerst door eindeloze heuvels voorzien van gras waar paden niet bestaan, Hierna gaan we de bergen in en worden je riding skills, uithoudingsvermogen en navigatie getest.

Donderdag wordt weer een super dag door een geweldig mooi en ruig berggebied, benieuwd wie hier alle waypoints weet aan te doen.

Dag 7 en 8

Vrijdag nemen we afscheid van de karpaten en hebben we om 14.00 uur de prijsuitreiking, op vrijdag avond kan je al terug, maar het hotel is nog geregeld zodat je in alle rust op zaterdag de terugreis kan starten.

 

Datum & kosten

2023
Aankomst dag :  zaterdag 02 September.
Vertrek dag:        zaterdag 09 September.

De keuring van de Oost Europa Rally  vindt plaats tijdens het laden van de motoren in Nederland.  Ook de GPS en Tripy wordt dan geladen. 
Uiteraard keuren we ook op de start locatie, dit voor diegenen die hun eigen transport verzorgen.

Wat zijn de kosten?

Inschrijving en aanbetaling ontvangen vóór 1 April : € 2.570,-
( Na 1 April : € 2.800,- )
motor transport à €  575,-
BTW EUR 105,-

Aanbetaling à € 350,00

Inbegrepen zijn:
● 7 hotelovernachtingen ( in zo goed mogelijke hotels,)
● Dagelijks ontbijt & diner 
● Roadbooks  + waypoints
● Medische assistentie
● Technische assistentie
● Bezemauto’s (transport motor naar het hotel)
● Bezemmotor

Eigen service is toegestaan, dit houd o.a. in dat je geen aanspraak op onze monteur maakt en geen transport nodig bent van Hotel naar Hotel.  Als je een eigen monteur meeneemt moet EUR  1000,- Per extra persoon worden betaald.

Meer weten over Oost Europa Rally?

Neem dan contact op met Gerjan.

Stuur Gerjan een bericht Archieven

Of bel voor meer informatie
+31 (0)6 51 31 01 38